- Maandag Gesloten
- Dinsdag 09:00 - 18:00
- Woensdag 09:00 - 18:00
- Donderdag 09:00 - 18:00
- Vrijdag 09:00 - 18:00
- Zaterdag 08:30 - 14:30
- Zondag Gesloten
In oktober en november is boer Pieter Kuijer op de Eng, vaak samen met vrijwilligers, de Soesterknollen aan het oogsten. Je kunt er stamppot van maken maar ook puree, een stoofpotje, soep en Soesterknollentaart. Het seizoen is maar kort en het ene jaar doen de Soesterknollen het beter dan het andere jaar. Ze moeten in ieder geval niet te laat in de winter geoogst worden. Dan verliest de knol zijn smaak. Als er genoeg knollen zijn, worden ze ook bij molen De Windhond verkocht. Maar er gaan er ook veel naar de groenteaandeelhouders van de Engtuin, de groentetuin van de boer. De knol is geel van kleur, goudgeel in de ogen van de liefhebbers. Op de foto: aan de linkerkant de gele Soesterknollen (rechts zijn rapen).
Nieuwsoverzicht